Blog Sentia

Testeaza recomandarile si retetele noastre. Impartaseste-ne din povestile tale de gust si simte experienta gustului intens alaturi de aromele Sentia.


16 mai. 2017

Reteta: Alba ca Zapada

Alba ca Zapada este una dintre prajiturile preferate ale copilariei noastre, pe care mama sau bunica o preparau la ocazii speciale :) O pregatim si noi acum cu drag si cu nostalgia aromei de altadata. Iata reteta prajiturii Alba ca Zapada:

mai multe
12 mai. 2017

DESPRE cirese

Ciresele sunt fructe ce provin de la copacul din specia Prunus avium. Cuvantul provine din limba latina, cerasum – termen care se refera la o veche regiune din Turcia, de unde se crede ca fructele au fost exportate pentru prima data in Europa.

mai multe
25 apr. 2017

Reteta: melcisori cu stafide

Melcisorii cu stafide sunt un desert simplu de preparat, dintr-un aluat aromat de cozonac. Exista numeroase variante ale acestei prajituri: cu crema de vanilie, cu nuci, cu coaja de portocale sau lamaie, cu miere si fel de fel de arome, toate la fel de gustoase pentru iubitorii de deserturi.

mai multe
21 apr. 2017

Banana bread, „painea” dulce

Banana bread este un tip de chec in compozitia caruia se pun banane strivite. Bananele au ajuns in SUA in anii 1870, iar in timp au inceput sa fie introduse in deserturi. Reteta moderna de banana bread a inceput sa fie publicata in cartile de bucate in anii 1930, iar popularizarea sa a fost ajutata de aparitia pe piata a prafului de copt.

mai multe