Termeni si conditii

 

Website-ul www.aromesentia.ro este proprietatea S.C. Camad Flavors S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Bd. Aviatorilor, nr. 41, parter, sector 1, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/4580/2012, cod unic de inregistrare fiscala RO30097496.

Termenii si conditiile se aplica tuturor beneficiarilor de produse furnizate prin intermediul magazinului virtual www.aromesentia.ro. 

1.  DEFINITII SI TERMENI

Vanzator – Sentia.

Cumparator – persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o comanda pe site.

Utilizator – orice persoana juridica care, prin finalizarea procesului de comanda, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Site – domeniul www.aromesentia.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri si servicii de pe site.

Bunuri si servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial un numar finit de bunuri si/sau servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

Contract – reprezinta acordul de vanzare-cumparare incheiat la distanta intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

Continut

  • toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata cumparatorului prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor si serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun si/sau serviciu de catre Sentia cumparatorului.

Specificatii  – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre cumparator dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri si/sau servicii din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii.

2.4. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind fisa tehnica si declaratia de conformitate emise de catre vanzator pentru bunurile achizitionate.

3.  POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi le este permis doar persoanelor juridice. Pentru motive justificate Sentia isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Sentia. In oricare dintre aceste cazuri, cumparatorul se poate adresa Sentia, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea telefonica cu acesta sau prin adresa mentionata la sectiunea "Contact" din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru acestea. 3.3. Sentia poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. 

3.4. Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si nu includ T.V.A.

3.5. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. COMANDA

4.1. Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, finalizarea comenzii fiind realizata prin butonul ”Confirma Comanda”. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun si/sau un serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului/serviciului.

4.2. Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

4.3. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

4.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

4.4.1. neacceptarea de catre cumparator a efectuarii platii pentru bunurile/ serviciile comandate

4.4.2. datele furnizate de catre cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte.

4.5. Sentia nu accepta returnarea produselor achizitionate, conform legislatiei in vigoare. Bunurile comercializate de Sentia se incadreaza in categoria produselor sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă. 

4.6. In cazul in care un bun si/sau serviciu comandat de catre cumparator nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa cumparatorul asupra acestui fapt.

5. FACTURARE – PLATA

5.1. Preturile bunurilor si serviciilor afisate in cadrul site-ului www.aromesentia.ro nu includ T.V.A., conform legislatiei in vigoare.

5.2. Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate si transportul acestora, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

5.3. Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine bunuri si/sau servicii vandute de Sentia, precum şi pentru orice alte plati aferente comenzii, exclusiv in format fizic, la adresa mentionata de cumparator.

5.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza la fiecare comanda datele personale.

6.  LIVRAREA BUNURILOR

6.1. Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre cumparator.

6.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

6.3. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

7. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului).

8. GARANTII

Sentia va transmite cumparatorului, odata cu comanda, fise tehnice si declaratii de conformitate, la adresa mentionata de cumparator in comanda.

9. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

10. CONFIDENTIALITATE

10.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre cumparator vanzatorului vor ramane in proprietatea vanzatorului.

10.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

10.3. Sentia nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

11. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.

Prin plasarea unei comenzi, cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor personale si pentru gestionarea acestora, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata pe site.

Prin utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

Ulterior, utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor site-ului.

Termenii si Conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre Sentia, acestia fiind opozabili cumparatorilor de la data afisarii in site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor site-ului se confirma prin trimiterea comenzii.

12. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

12.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, este proprietatea exclusiva a Sentia, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

12.2. Nu este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Sentia, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Sentia asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al Sentia.

12.3. In cazul in care Sentia confera cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Sentia pentru respectivul cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

12.4. Niciun continut transmis catre cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Sentia si/sau al angajatului/prepusului Sentia care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

12.5. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

13. PUBLICITATE

13.1. Newsletterele Sentia sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

13.2. In momentul in care cumparatorul finalizeaza o comanda pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre cumparator poate fi modificata in orice moment, prin contactarea Sentia in acest sens.

13.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor de catre cumparator se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere sau la adresa de email contact@aromesentia.ro ;

13.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

14. SESIZARI / RECLAMATII

Pentru sesizari sau reclamatii legate de bunul si/sau serviciul achizitionat, cumparatorii pot contacta vanzatorul la adresa de e-mail contact@aromesentia.ro . Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

15. FORTA MAJORA

15.1. Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este cauzata de un eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Sentia si cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.